Загальна кількість переглядів сторінки

суботу, 26 листопада 2011 р.

Смітник - як кінцева точка прогресу

Все ще випускає світова промисловість, все на що витрачено значні зусилля, всі здобутки сучасної науки, думки та ідеї тисяч і міліонів науковців, дизайнерів, інженерів, техніків, робітників в кінці кінців знаходить своє місце на смітнику.....
Нещодавно, відвозячи чергову порцію непотрібного нам одягу на "donation" (Добровільна пожертва). Ми були вражені різноманітністю хороших речей, які люди викидають, але з маленькою надією що ці речі ще знайдить нових власників. Тут і дивани і столи і ліжна з матрасами - частково пошкоджених снігом і негодою, багато відеомагнітофонів та DVD плеєрів, широкий вибір кольорових телевізорів.
Все це ще недавно було на вітринах магазинів, а продаці розказували і показували чудеса і точність надсучасних технологій, кольорові брошури детально показували переваги високоточно виготовлених кінескопів.

тут на фото 5 телевізорів (Panasonic, Sharp, Zenith, RCA, Hitachi)

Також побачили ми чудові автомобільні "крісла безпеки" для дітей,(для нашої малої ми купували за $100 і потім віддали новоприбулим знайомим). Можна помітити тут і інше диво сучасної техніки - мікрохвильві печі, впевнений що вони робочі та люди хочуть все новіше і новіше. Зовсім недавно ком'ютери були великі і вимагали спеціальних столів, тепер ці столики також тут. Та це тільки малесенька краплинка всього що людство перетворює на сміття. Є ще машини, будівельні матеріали, промислове обладнання, меблі, пластик, резина, хімікати, зброя, харчіб книжки, думки, ідеї та мрії. Все що колись було видобуто з землі, повітря, вогню і води - повертається назад раніше чи трохи пізніше. Все підкорюється природньому (неприродній кругообіг є частиною природнього :-) кругообігу речовин.
Дуже незначна кількість супер-інтелектуального продукту, залишивши нашу грішну землю стає частиною всесвіту і цим ми ніби показуємо комусь що ми є вищі за когось щи щось. (та Земля також є частиною нашого Всесвіту, а всі хімічні елементи і речовини були виготовлені всередині зірок - кимось..., ми переробляємо чиєсь сміття і робимо своє, яке потім хтось також переробить і вже переробляє....).
І куди воно все прямує та з якою ціллю? - відповідь ніби однозначна - цілі немає і неможе бути. Частина матерії, відомої нам як жива, що виникла з неживої, можливо думає що ціль таки є. Але ця ціль є внутрішня до самої цієї живої матерії і за її рамки не виходить. - (щось запахло філософією, треба закруглятись і писати висновок)

Виникає більше запитань чим відповідей, і сили нашого розуму є замало щоб дати повну картину того що відбувається....

Немає коментарів: